Fotostudio / Fotografie

Goed om te weten…

Kleding

Kledingkeuze is onder meer afhankelijk van de soort fotografie. Het is echter vooral belangrijk
dat u kleding draagt die bij u past en prettig zit. Zo voelt u zich goed en dat straalt u ook uit. 
Bij groepsfoto’s is het van belang om de kleding op elkaar af te stemmen. Qua kleur maar
bijvoorbeeld ook qua winterse of zomerse uitstraling.

Uiteindelijk draait de foto om degene die wordt gefotografeerd en niet zozeer om de kleding. 
Mocht u twijfelen, breng dan wat extra outfits mee. Voor de shoot kunnen we samen bekijken
welke kleding het mooiste staat voor de foto.

Tips

Een foto is een sieraad voor in de huiskamer. Lifestylebladen staan vol met prachtige foto's van gedecoreerde interieurs. U kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een prachtige portretfoto op te hangen van uw baby, kind, geliefde of gezin met voorwerpen uit uw eigen interieur (zoals kussens uit de bank) of van een hobby, zoals een skateboard of muziekinstrument.

Presentatieruimte

Als u een afspraak maakt, vraag dan naar de mogelijkheden om de foto's direct na de fotoshoot uit te zoeken. In onze aparte presentatieruimte kunt u in alle rust de foto's bekijken. 

Vooraf kunt u eventueel een digitale foto van uw interieur naar ons mailen. (Plak een A4-vel op de plek waar u straks uw vergroting wilt hangen.) De definitieve foto kunnen we zo vast projecteren in uw eigen interieur. Op die manier kunnen we tevens de grootte van de foto gemakkelijker bepalen. Mail uw interieurfoto naar info@fotovlaminckx.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en opnamedatum.

Digitale bestanden

Veel klanten vragen naar de digitale bestanden van de opnamen. Net als bij muziek en beeldende kunsten in het algemeen, zijn ook foto’s onderworpen aan wetsbepalingen inzake auteursrechten. Hierin wordt bepaald dat een negatief of digitaal bestand te allen tijde eigendom blijft van de fotograaf en het dus verboden is om beelden zonder toestemming te kopiëren, reproduceren of gebruiken in welke vorm dan ook. Een muzikant en schilder maar ook een vakfotograaf verdient zijn boterham niet met het creëren van zijn werk, maar door de verkoop van zijn creatie. Bovendien is de fotograaf na afgifte van de bestanden niet meer zeker van de kwaliteit van de eventueel elders gemaakte afdrukken; ook beeldafwerking behoort immers tot het vakmanschap van de fotograaf. Voor specifieke doeleinden kunnen digitale bestanden echter wel worden aangekocht.

Studio / fotografie